Arvingen til Grethe Meyers designforretning har trukket Royal Copenhagens ejer i retten for navnet på en kendt stelserie. 

Stelserien Blåkant blev designet af Grethe Meyer i 1960’erne. Siden sendte Royal Copenhagen serien på markedet. Nu er navnet på serien blevet genstand for en retssag, hvor arvingen til Grethe Meyers designforretning har trukket Fiskars, Royal Copenhagens ejer, i retten.

Finans har haft adgang til begge parters påstandsdokumenter i sagen. Fiskars anerkender ikke, at Grethe Meyer Design skal have eneretten til navnet ‘Blåkant’ og det dertilhørende varemærke. Fiskars mener ikke, at det er bevist, at arvingen til Grethe Meyers designforretning også har arvet retten til Blåkants-stellet.

I Grethe Meyer Designs påstandsdokument står der: ”Grethe Meyer fandt selv på navnet, og navnet blev sidenhen indarbejdet som varemærke på hendes vegne.”

Grethe Meyer havde forinden sin død testamenteret sine designrettigheder videre til datteren Dorte Salicath. Isabel Bernadette Brammer, hvis morfars andet ægteskab var med Grethe Meyers søster, havde en god relation til Grethe Meyers datter, der i 2016 gjorde, at Isabel Bernadette Brammer arvede designporteføljen.

Sagens hovedforhandling påbegyndte tirsdag den 13. november i Sø- og Handelsretten.