I denne uges korte nyheder kan du læse om en møbelproducent, der øger sin tilstedeværelse i London, om Montanas indretningsprojekt under London Design Festival, og om FDB Møblers nye butik på Fyn.

Hver fredag samler 365DESIGN op på ugens korte nyheder og giver et overblik over, hvad der rører på sig i designverdenen.

Dansk møbeproducent øger sin tilstedeværelse i London

Carl Hansen & Søn har mærket en stigende global interesse for dansk design, og for at imødekomme denne interesse åbner virksomheden en 220 kvadratmeter stor flagskibsbutik i Pimlico i London.

Den nye butik skal huse hele Carl Hansen & Søns kollektion af moderne klassikere og er et supplement til virksomhedens showroom i Clerkenwell, der åbnede i 2015 og henvender sig til kontraktmarkedet.

Showroomet og den nye butik giver Carl Hansen & Søn mulighed for at imødekomme de forskellige behov hos privatkunder samt arkitekter og indretningsarkitekter.

Foto: Carl Hansen & Søn
Montana indretter Eco Townhouse

Londons Design Festival er i disse dage i fuld gang. I forbindelse med festivalen har designvirksomheden Montana Furniture påtaget sig at indrette Skandiums fire etagers townhouse ved South Kensington Station under overskriften Eco Townhouse. Det skriver Montana i en pressemeddelelse.

Skandium Eco Townhouse er en ny konceptbutik, som udelukkende skal indrettes med skandinavisk design med en eller flere etiske aftryk eksempelvis bæredygtige materialer eller ansvarlig produktion.

Bæredygtighed fylder stadig mere på agendaen inden for design, og forsøget på at minimere menneskets påvirkning på miljøet, når de indretter deres hjem, får større fokus. Derfor har Skandium og Montana ikke kun forsøgt at kuratere en kollektion af bæredygtigt design, men også at sætte fokus på, at bæredygtighed kan være både farverigt og yderst beboeligt.

Foto: Montana Furniture
FDB Møbler indlogerer sig på Fyn

Lørdag den 22. september mellem kl. 10-17 inviteres beboerne i Odense til at sætte sig ned og nyde en kop kaffe på en FDB-stol på Gråbrødre Plads. Begivenheden finder sted i forbindelse med, at FDB Møbler ugen efter slår dørene op til sin første butik i Odense.

Den nye butik slår dørene op fredag den 28. september i Kongensgade 37, hvor der på åbningsdagen vil serveres forfriskninger til de besøgende. På dagen vil FDB Møbler fremvise et nyt kunstsamarbejde med billedkunstner Anders Bonnesen, der har fortolket en af designklassikerne fra FDB Møblers katalog.

Siden sidste efterår har FDB Møbler åbnet tre butikker, senest på Store Torv i Aarhus.

Foto: FDB Møbler