365DESIGN har spurgt nogle af de største messer i Europa om nye tiltag, og hvordan de imødekommer behovene fra udstillere og besøgende. Skal du på Ambiente? Læs mere her og forbered dig til messen. 

Rikke Lacoppidan, messeagent Dimex

 

Hvilke nye tiltag præsenterer I på den kommende messe?

Ved Ambiente 2019 er der kommet en ny hal til og en ny struktur. Messen er som tidligere delt op i de tre delmesser: Dining, Living og Giving, men i forhold til tidligere år har den nybyggede hal 12 givet mulighed for at omstrukturere hele messen. På Ambiente afholdes som altid det store trendshow med produkter fra messens udstillere. Samtidig udgives ’Ambiente Trend Book’, der fås gratis på messen. Som altid uddeles Tysklands fornemste designpris, German Design Award, under messen.

 

Hvordan sikrer I, at I hele tiden imødekommer behovene fra henholdsvis udstillere og besøgende?

Vi ser på, hvordan trenden udvikler sig. Der er jo mode i messer. Messen laver en tilfredshedsundersøgelse, hvor der går folk rundt under hele messen med spørgeskemaer og spørger om, hvad både besøgende og udstillere mener om, hvad der foregår på messen. Vi har også et internationalt trendpanel samt et internationalt ’Strategy Board’, der hele tiden er med til at udvikle messen. Messen afholder også altid mange forskellige workshops, events og særudstillinger, som både er attraktive for udstillere og besøgende.

 

Hvordan skiller Ambiente sig ud fra andre messer?

Messen har eksisteret så længe, at navnet er et brand i sig selv. Inden for branchen kender alle Ambiente, og messen skiller sig ud ved at være verdens største og mest internationale på området.

 

Hvordan vurderer I, at design-, interiør– og møbelmesser generelt vil udvikle sig i fremtiden?

Messerne bliver mere og mere oplevelsesorienterede, og derfor er det ekstra vigtigt med workshops og nye trendforedrag. Messerne flyder mere ud, hvad angår produkterne. Diversiteten af produkter øges, og det afspejler den retning, som markedet går i.

 

FAKTA 

Hvornår afholdes messen: 8.-12. februar 2019
Hvor afholdes messen: Frankfurt am Main
Antal udstillere seneste messe: 4.376 fra 88 lande
Forventet antal udstillere til kommende messe (ca.): 4.500
Antal besøgende seneste messe: 134.000 fra 167 lande
Antal besøgende til kommende messe (ca.): 140.000