Stockholm-foredrag rykker digitalt for første gang

I år afholdes Stockholm Design & Architecture Talks online. Foredragene og paneldebatterne, der normalt er en del af Stockholm Furniture & Light Fair, kan derfor stadig opleves, selv om messen er aflyst.

Siden 2014 har foredragsprogrammet Stockholm Design & Architecture Talks været en del af den svenske stormesse Stockholm Furniture & Light Fair.

Med en pandemi, der stadig florerer i en stor del af verden, har det ikke været muligt at afholde Stockholm Furniture & Light Fair som vanligt i starten af 2021, og messen har derfor måtte aflyse. Aflysningen spænder dog ikke ben for stadig at afholde de inspirerende foredrag og paneldebatter, hvor design og arkitektur bliver udforsket og diskuteret.

For første gang bliver Stockholm Design & Architecture Talks nemlig afholdt i en digital version.

I løbet af to dage – den 10. og 11. februar – vil et stort antal internationale og skandinaviske eksperter deltage i foredrag, interviews og en række paneldebatter på en ny digital platform.

”Diskussionerne og foredragene vil undersøge vigtige spørgsmål som bæredygtighed og miljø sammen med de innovationer og nye materialer, der bliver spået til at åbne nye muligheder i fremtiden,” lyder det i en pressemeddelelse fra arrangøren, Stockholmmässan.

Programmet for Stockholm Design & Architecture Talks 2021 er delt ind i fem temaer. Den 10. februar er overskriften således ’The Future of: Architecture and Scandinavian Design’, mens fokus den 11. februar bliver ’The Future of: The City, The Office and Retail’.

Blandt talerne til de to foredragsdage er blandt andre:

 • Anders Lendager, arkitekt og stifter af Lendager Group, København
 • Camilla van Deurs, Byarkitekt for København
 • Dag Duberg, Sustainability Manager hos Tarkett, Stockholm
 • Cristiano Pigazzini, Design Manager hos Note Design Studio, Stockholm
 • Louise Byg Kongsholm, trend forecaster, Pej Gruppen, Copenhagen
 • Monica von Schmalensee, Arkitekst hos White, Stockholm
 • Nasim Koerting, Head of Design hos The Office Group, London
 • Pierre Yovanovitch, interiørarkitekt og designer, Paris og New York
 • Sonya Simmonds, Head of Workplace og Design & Build hos Spotify, Stockholm
 • Thomas Møller Jensen, global retail ekspert og direktør hos Boston Consulting Group, Stockholm
 • Vo Trong Nghia, arkitekt og stifer, Vo Trong Nghia Architects, Ho Chi Minh City

Trods aflysningen af Stockholm Furniture & Light Fair ser messearrangøren frem til at gennemføre en digital satsning og yderligere investering i Stockholm Design Week, som normalt finder sted parallelt med messen. Begivenheden har fået navnet Stockholm Furniture & Light Fair – City & Digital Edition og vil finde sted både digitalt og fysisk i og omkring Stockholm fra den 8. til den 14. februar 2021.

Foto: Stockholm Furniture & Light Fair