Endnu engang viser Stockholm Furniture & Light Fair, hvordan man samler branchens bedste aktører og afvikler en messe af format.

Den årlige møbel- og belysningsmesse i Stockholm tiltrækker aktører fra nær og fjern. Helt konkret er der 800 udstillere (heraf 103 danske) og mere end 40.000 besøgende.

Messen er et mekka for folk med hang til design, og graden af lækkerhed og Instagram-venlige udstillinger er igen steget. Gangene er fyldte, og udstillerne ligger tæt – og netop dette skal der gøres noget ved.

Marianne Sjöberg, Stockholmsmässans officielle danske konsulent, fortæller, at antallet af udstillere er ved at sprænge de fysiske rammer, og at der derfor er planer om at bytte rundt på hallerne næste gang.

”Hal C er større og har dermed plads til flere udstillere. Så næste gang bytter vi rundt, så udstillerne i hal B rykker ind i hal C. Dermed får de nuværende udstillere mulighed for mere plads, og vi får plads til flere udstillere,” fortæller hun til 365DESIGN.

Og en omrokering er nødvendig. Mere end 100 brands står på venteliste, heraf 11 danske, som Marianne Sjöberg meget gerne så på messen.

Marianne Sjöberg har tidligere i en optakt til messen udtalt sig om, hvorfor møbelmessen i Stockholm skiller sig ud, og svaret er værd at gentage:

”Messen skiller sig ud ved at være verdens største udstillingsvindue for nordisk møbel- og lysdesign – og så ved at være meget kræsen. Det er suverænt messeledelsen, der bestemmer, hvem der får lov til at få en stand – og i hvilket område. Dette gøres for, at de besøgende skal få en oplevelse af kvalitet, og for at de skal kunne finde det, de søger, i de rigtige fagområder.”

 

Imponerende talk- og eventprogram

På messen afvikles også en imponerende række trendtalks på alle messens dage, fra formiddag til aften, så deltagerne kan få ny viden og inspiration. Overskriften på alle foredrag er ’Challenges for the future’ og er målrettet messens kernebesøgende; arkitekter, indretningsarkitekter og indkøbere.

Designkritiker og journalist Alice Rawstorn, arkitekten Joel Sanders og designeren Tom Dixon er blot nogle af de mange navne på scenen i samme sal som den specialudviklede Design Bar designet og kurateret af By Anderssen & Voll.

pej gruppen har endnu engang æren af selv at bidrage med et foredrag om fremtidens detailhandel og dermed bringe udfordringerne med en mere krævende, utålmodig og nysgerrig forbruger og konsekvenserne for fremtidens detailhandel på banen.

Udover en stor mængde talks og debatter er der en række awards, herunder Editors Choice samt Best Performance i Greenhouse – udstillingen for unge talenter. Derudover er der installationen med Guest of Honer by Beru & Hu, et materialebibliotek samt en række gæste- og trendudstillinger. Stockholm-messen er dermed med til at sætte standarden for fremtidens messeplatform, hvor det handler om at tænke viden, inspiration, priser, netværk med videre ind i en samlet platform, der gør, at messen bliver en ’must be’ og ’must see’, i stedet for en ’maybe’.

Foto: Stockholm Furniture & Light Fair