Design- og interiørmessen Maison & Objet er netop afsluttet for i år. Her får du et overblik over de vigtigste trends og tendenser fra messen ifølge trendekspert Trendstefan.

Den store designmesse Maison & Objet er netop afsluttet. Trendekspert Stefan Nilsson, der også går under navnet Trendstefan og har optrådt på tv, i radio og i magasiner, var med på messen for at se, hvad der rørte sig på den franske messescene denne gang.

Læs også: De vigtigste trends fra messerne

Gengangere blandt farver og materialer

Trendstefan konkluderer, at en del farver og mønstre er gengangere fra samme messe sidste år. Populære mønstre som palmeblade eller mønstre fra lignende skulpturelle planter var stadig dominerende. I selskab med mønstrene fra grønne planter var også den mørke grønne sammen med lilla, især en mere dyb og mørk lilla, blandt de mest populære farver på messen.

Ud over en stor tilstedeværelse af grøn, lilla og palmemønstre, var messen præget af velour som dominerende materiale til både sofaer, stole og puder.

Læs første del af Trendstefans reportage her

Foto: Trendstefan
De ’skandinaviske’ toner

Ved siden af de rige grønne og lilla farver fremhæver Trendstefan også ’Scandinavism’. Denne del af messelandskabet var præget af afslappet interiør med en tæt forbindelse til natur og farver hentet i naturen.

Trendeksperten bemærker, at farvevalget i denne stil henter inspiration i de jordagtige og diskrete toner, hvor især beige, hvid og brun dominerer. Som en kontrast dukkede den varme orange farve op som et nyt tiltag i den ’skandinaviske’ stil.

Læs anden reportagedel her

Foto: Trendstefan
Et nostalgisk pust

Blandt de nye tendenser på messen var en interesse for det nostalgiske. Trendstefan fremhæver en nostalgisk retning mod de amerikanske 50’ere og 60’ere med billeder af Elvis Presley og billeder fra film som Blue Hawaii eller Steve McQueen. Med en bevægelse mod tilbedelse at nostalgien hentet fra 50’erne bemærker trendeksperten også, at 60’ernes mintgrønne farve har fundet fodfæste på designscenen i kombinationer med mørkere farver.

Læs mere om den nostalgiske stil her

Foto: Trendstefan