Ifølge konsulent Bastian Overgaard er fejl nummer 1 i virksomheders strategiarbejde, at der spildes tid til møder med for meget snak. ‘Stilhed’ bør i stedet være et aktiv i strategiprocessen. 

For at udvikle en stærk virksomhedsstrategi kræver det en masse møder og snak. Eller gør det? Ikke hvis du spørger Bastian Overgaard.

”Der var engang et firma, hvor nogle medarbejdere talte rigtig meget. Men så en dag indkaldte ledelsen dem alle til en strategidag. Dog måtte de ikke tale hele tiden. Nogle gange skulle de være stille. Denne skiften mellem tale og stilhed betød, at de der normalt talte meget, nu talte mindre. Ikke så underligt,” fortæller Bastian Overgaard og forstætter:

”Men det mest mærkelige var, at de stille medarbejdere talte markant mere end de plejede. Og at den nye strategi førte til firmaets bedste omsætningsår nogensinde.”

Med sit banebrydende arbejde med begrebet ’silent co-creation’ argumenterer Bastian Overgaard for, hvor effektiv en strategiproces kan være, når munden lukkes, snakken forstummer, og stilheden får plads.

Bastian Overgaard er konsulent, underviser og foredragsholder og er leder af Projekt Effektive Møder 2017, hvor han sammen med blandt andet Finansforbundet og Ingeniørforeningen udforsker potentialet i silent co-creation. Her har de opdaget, hvordan ’intelligente mellemrum’ sikrer, at alle perspektiver kommer i spil og skaber mening og medejerskab i komplekse udviklingsmøder.

 


 

Mød Bastian Overgaard til pej gruppens Strategikonference den 6. marts 2018, og bliv udfordret på den traditionelle opfattelse af strategiarbejde.

På Strategikonferencen kan du møde et hav af indlægsholdere, der alle har et relevant perspektiv og/eller personlig erfaring med strategi og navigation i en omskiftelig og krævende fremtid.

Læs mere om Strategikonferencen her.