Ifølge Columbine, der drives af familieduoen Sarah og Helle Udesen, skal indretningen være en leg med farverige og skæve design. Det er nemlig her, at personligheden kommer frem. 


Artiklen er bragt i 365DESIGN Formland Spring 2020.


 

Udover at dele efternavn og familie, deler mor Helle Udesen og datter Sarah Boye Udesen også fælles arbejdsplads. Virksomheden, som har eksisteret i 17 år, var fra begyndelsen tiltænkt som et børnebogsforlag, men har over årene udviklet sig til en interiørvirksomhed. Senest er mor-datter-duoen gået fra udelukkende at være distributørvirksomhed til at være en del af leverandørernes designudvikling. Foruden at dele familie og arbejdsplads er de to også fælles om at have en farverig, skæv og sjov tilgang til indretningen.

”Generelt er hele vores tilgang til indretning, at det gerne må være lidt sjovt, og det må gerne være lidt skævt. Det behøver ikke være så seriøst. Selvfølgelig skal det være lækkert og i god kvalitet, men vi ynder at forhandle skæve og sjove design i fede farver,” forklarer Sarah Boye Udesen.

 

Fra børnebogsforlag til interiørvirksomhed

Det var netop den sjove og skæve tankegang, som ændrede kursen for Columbine fra et børnebogsforlag til en interiørvirksomhed.
”Da min mors veninde tilbød min mor at få agenturet på at forhandle håndlavede duftlys fra Israel, sagde hun ja og tænkte, at børnebøger og duftlys passede godt sammen,” fortæller Sarah Boye Udesen med et grin.

Den skæve og sjove tilgang til indretning og designudvikling ses stadig hos Columbine, efter datteren Sarah Boye Udesen tiltrådte virksomheden for seks år siden. Selv mener hun, at det er essentielt for brandet at finde nogle design, som er lidt anderledes.

Mor og datter. Helle Udesen og Sarah. Foto: Columbine.

”Vi har for eksempel nogle origamifigurer, som egentlig var tiltænkt som et ’sjov og spas’-design, men fordi det er anderledes, og mange andre ikke har det, synes kunderne, at det er det fedeste,” fortæller Sarah Boye Udesen og uddyber:

”Det er vigtigt, at vi altid forsøger at finde de lidt anderledes designfund, fordi det er her, at indretningen løsriver sig fra at være stringent og bliver personlig. Det gælder ligeledes for vores møbler, urer og lamper.”

 

Nyfortolkning af lavalamper og bordventilatorer

Den anderledes tilgang kommer også til udtryk i Columbines nyeste design. Sidste år kunne Columbine løfte sløret for en nyfortolkning af lavalamper, og i år præsenterer Helle og Sarah Boye Udesen en nyfortolkning af bordventilatorer.

”Personligt synes jeg, at bordventilatorerne er vores sjoveste nyhed, som vi medbringer til Formland 2020. Det er ikke noget, jeg har set før eller forventer, at andre kommer med, så det bliver rigtig spændende at introducere de farverige nyfortolkninger,” fortæller Sarah Boye Udesen og uddyber, at ideen til nyfortolkningen af de farverige ventilatorer kom, efter de har erfaret, hvor hurtigt de hvide plastikventilatorer bliver udsolgt om sommeren.
”Alle de hvide plastikventilatorer bliver udsolgt på ingen tid, så det var oplagt at gøre dem mere spændende og til en aktiv, moderne del af indretningen,” afslutter Sarah Boye Udesen med et smil.