Ikea præsenterer nyt bæredygtigt initiativ

Snart kan kunder købe brugte møbler hos den svenske møbelgigant. 

Med ambitionen om at blive en mere bæredygtig virksomhed har Ikea over det sidste stykke tid præsenteret flere initiativer, der skal bære virksomheden den grønne vej. Målet er at blive en cirkulær og klimapositiv forretning inden 2030.

Ikea Danmark har blandt andet i løbet af 2020 indført bæredygtig levering for sine kunder i Hovedstaden, ligesom firmaet endnu en gang har gentænkt det klassiske Ikea-katalog ved at fylde det med inspiration til en mere bæredygtig livsstil derhjemme.

Går vi endnu længere tilbage løftede den svenske møbelgigant tilbage i 2019 sløret for muligheden for at lease Ikea-møbler, som skulle være med til at bære forretningen den cirkulære vej.

Nu lancerer Ikea så et initiativ, hvor koncernen tilbagebetaler brugte Ikea-møbler og sælger dem billigere til nye kunder. Det skriver Finans, der har oplysningerne fra The Guardian.

I forbindelse med genbrugsinitiativet kan personer, der afleverer deres brugte møbler, få op til halvdelen af originalprisen tilbage alt efter, hvilken stand møblet er i. Værdien får kunden i form af en voucher, som kan bruges i Ikea-butikkerne.

Foto: Ikea