Hvilke tiltag arbejder messen med? Og hvordan tiltrækker messen udstillere og besøgende? Læs med, når projektleder Marianne Sjöberg svarer på spørgsmålene i forbindelse med den kommende Stockholm Furniture & Light Fair-messe.

 

Marianne Sjöberg, Stockholmsmässans officielle kontor i Danmark

 

Hvilke tiltag arbejder I med frem mod den kommende messe?
Vi har igen i år inviteret en Guest of Honour, som har til opgave at formgive en installation i den store entrehal. Denne gang er det italienske Paola Navone. Derudover har vi en række kendte designere, som står for en trendudstilling med de nyeste trends med fokus på farve, materiale og form. På messen bliver der også en Designbar, som er en blanding af en udstilling og en topklasse-restaurant med sceneområde.

Stockholm Furniture & Light Fair danner også rammen om Design Studio Area – en platform for etablerede designere og producenter i lille skala. Vi arrangerer ligeledes Stockholm Design & Architecture Talks, som er et forum for kendskab og diskussion inden for området design og arkitektur med deltagelse af kendte og ledende navne inden for området. Som altid præsenterer vi seminarer og foredrag med relevant emnevalg.


Hvad gør I for at tiltrække de mest relevante udstillere?

For at opretholde messens ry som verdens største præsentationsvindue for nordisk møbeldesign, lægger vi ekstra stor vægt på nordisk kvalitetsdesign. Og vi har en fordelingsnøgle, der hedder 80 procent nordiske udstillere. Fra Danmark deltager mere end 100 selvstændige udstillere.


Hvad gør I for at tiltrække besøgende?
Det gør vi blandt andet ved at samarbejde med store udstilleres agenter i de forskellige lande, som har til opgave at invitere vigtige indkøbere til messen.


Hvordan skiller Stockholm Furniture & Light Fair sig ud fra andre messer?

Stockholm Furniture & Light Fair er verdens største præsentationsvindue for nordisk møbel- og lysdesign. 27 procent er internationale besøgende, og udstillerne kommer fra 35 forskellige lande.

 


FAKTA

  • Hvornår afholdes messen?  6.-10. februar 2018
  • Hvor afholdes messen?  Stockholmsmässan i Stockholm
  • Antal udstillere seneste vintermesse?  Mere end 700
  • Forventet antal udstillere til kommende messe?  Cirka 700
  • Antal besøgende seneste vintermesse?  Mere end 40.000
  • Antal besøgende til kommende messe?  Cirka 40.000

 

Messeoptakten blev bragt i 365DESIGN no. 1 2018.

Som abonnent kan du læse 365DESIGN online her