Et ikonisk bord bliver nu – som det første af flere signifikante design fra den danske møbelarkitekt Børge Mogensen – føjet til porteføljen af møbelklassikere hos Carl Hansen & Søn.

I 1950 tegnede møbelarkitekten Børge Mogensen Jagtbordet til Snedkerlaugets Efterårsudstilling i København, der dette år havde temaet ’Jagthytten’. Nu bliver bordet en del af det eksklusive selskab af danske designklassikere hos Carl Hansen & Søn.

“Jagtbordet er det første af en række design fra Børge Mogensens hånd, som nu bliver en naturlig del af Carl Hansen & Søns kollektion. Bordet har en æstetik, som passer perfekt ind i vores portefølje af designklassikere. Samtidig er Børge Mogensens store veneration for træet som gennemgående materiale samt hans skarpe blik for de håndværksmæssige detaljer helt i tråd med vores idégrundlag,” udtaler direktør Knud Erik Hansen fra Carl Hansen & Søn i en pressemeddelelse.

Med tilføjelsen af Jagtbordet byder Carl Hansen & Søn endnu en betydningsfuld møbelarkitekt velkommen til den omfattende møbelkollektion, som i forvejen omfatter design af blandt andre Kaare Klint, Hans J. Wegner og Poul Kjærholm.

Ifølge Knud Erik Hansen er der høje forventninger til de ikoniske Børge Mogensen-design:

“Børge Mogensen fokuserede på at tegne møbler, hvor funktion og æstetik var i balance, og der går en rød tråd af høj kvalitet og gennemtænkt enkelhed gennem hans livsværk, som altid har haft en stærk appel til danske møbelentusiaster.”

Carl Hansen & Søn ønsker at udbrede kendskabet yderligere til Børge Mogensen, og Knud Erik Hansen er overbevist om, at Carl Hansen & Søn, i kraft af virksomhedens indsigt i det internationale marked, kan skabe begejstring for Børge Mogensen – også udenfor Danmarks grænser.