Ikea runder et skarpt hjørne med sine 75 år, og det fejres med en relancering af udvalgte Ikea-klassikere. Særkollektionen byder på tidligere favoritter fra udvalgte årtier, som skal være med til at hylde Ikea og vække gamle minder til live. 

Ikea fejrer 75-års fødselsdag ved at mindes gamle kendinge og vække dem til live igen. Med Gratulerakollektionen relancerer Ikea klassikere fra henholdsvis 50-60’erne, 70-80’erne og 90-00’erne, som lanceres på tre forskellige datoer.

“Et ikon er et ikon, fordi det overrasker eller anses for at være en nyskabelse for sin tid. Som Lövbacken sofabord (tidligere kendt som Lövet) – markant og stilfuldt med kun tre ben med metal i enderne. Det var vores første saml-selv-produkt.”

Sådan siger Karin Gustavsson, kreativ leder i Ikea, om 50-60’er-kollektionen, der lanceres i august 2018, og bliver et gensyn med et dunklere udtryk, hvor mørke træsorter og klassiske linjer mødes.

I kontrast til det mørke og klassiske udtryk fra 50-60’erne, mindes Ikea 70-80’erne med en farverig kollektion, som lanceres i oktober 2018. Denne del af særkollektionen vil være præget af farver, sjove design og modige print.

Foto:Ikea

“I 90’erne ville vi have et mere naturligt udtryk,” forklarer Karin Gustavsson, ”jeg synes, Thomas Sandells skulpturelle møbler er ikoniske. Den lille bænk med hjul i den ene ende og ben i den anden var et design, som rigtig mange var vilde med på det tidspunkt.”

Den sidste lancering kommer til december 2018, hvor 90-00’er-kollektionen kommer med et minimalistisk og strømlinet udtryk, som vil være præget af lyst træ og grafiske mønstre.