Kvadrat har købt 50 procent af en svensk sengetøjsproducent med henblik på at styrke sin position på markedet for boligtekstiler yderligere.

Kvadrat styrker sin position på markedet inden for boligtekstiler ved at erhverve sig en andel på 50 procent af det svenske sengetøjsselskab Magniberg.

Virksomheden Magniberg, der fremstiller sengelinned, blev grundlagt i 2016 af den tidligere fashiondesigner Bengt Thornefors og Nina Norgren, der er tidligere blomsterhandler og grafisk designer. Magniberg fokuserer på hjemmetekstiler med lang levetid både i udtryk og materialevalg.

Ifølge Anders Byriel, der er adm. Direktør hos Kvadrat, er investeringen i Magniberg med til at styrke virksomhedens position på markedet for boligtekstiler. Også stifterne af Magniberg ser frem til det nye samarbejde.

”Vi beundrer i høj grad Kvadrats værdier, færdigheder inden for tekstilskabelse og deres støtte til samtidskunst og design. At forene Kvadrat med vores ambitioner om at gøre tingene anderledes vil resultere i fremragende sengelinned. I lighed med Kvadrat handler Magniberg om godt håndværk, kultur, produktion og idéer. Vi er glade for at starte dette samarbejde med Kvadrat,” siger Bengt Thornefors og Nina Norgren.