Efter fire år med fremgang i både indtjening og omsætning har dansk/svenske Polaris solgt lampevirksomheden Louis Poulsen til den italienske kapitalfond Investindustrial.

I august 2017 kom det frem, at kapitalfonden Polaris, der opkøbte Louis Poulsen i 2014, havde sat lampevirksomheden til salg. Nu har Polaris fundet en køber og har solgt Louis Poulsen til den italienske kapitalfond Investindustrial. Det oplyser Polaris i en pressemeddelelse.

Siden opkøbet i 2014 har Louis Poulsen gennemgået en stærk udvikling, hvor der er skabt fremgang i både indtjening og omsætning. Polaris oplyser, at siden den dansk/svenske kapitalfond indtrådte som majoritetsaktionær for fire år siden, har Louis Poulsen øget sin omsætning med over 20 procent til 801 mio. kroner i 2017.

”Vi er godt tilfredse med udviklingen i Louis Poulsen under vores ejerskab, og vi glæder os over at kunne give stafetten videre til en dygtig partner som Investindustrial på et tidspunkt, hvor Louis Poulsen er stærkere end nogensinde. Vi var i stand til hurtigt og målrettet at sætte ind med de rette investeringer og få det helt rigtige ledelseshold med på rejsen, og det har bidraget til at skabe lønsom vækst og en rigtig god udvikling i Louis Poulsens drift og salg,” udtaler Allan Bach Pedersen, partner i Polaris, i pressemeddelelsen.

Læs også: Brancheportræt: Louis Poulsen mestrer lyset

Hos Louis Poulsen ser de frem til samarbejdet med den italienske kapitalfond. Investindustrial overtager nemlig aktiemajoriteten i Louis Poulsen med henblik på at videreudvikle virksomheden og fortsætte den lønsomme vækst.

”Polaris har været en aktiv og særdeles kompetent ejer og partner, og vi har allerede fra første dag været i stand til at trække på det unikke kendskab til virksomheden og markedet, som de opbyggede under deres tidligere ejerskab af Louis Poulsen frem til 2007. Fremgangen i de senere år lover godt for fremtiden for Louis Poulsen, som vi ser frem til at cementere som et globalt high-end-belysningsbrand i fællesskab med Investindustrial,” fortæller Søren Mygind Eskildsen, CEO i Louis Poulsen, i pressemeddelelsen.

Transaktionen er betinget af de sædvanlige myndighedsgodkendelser. Polaris og Investindustrial har aftalt ikke at oplyse salgsprisen.


Louis Poulsen har et globalt distributionsnetværk, 12 dattervirksomheder og showrooms i København, Stockholm, Miami, Helsinki, Oslo, Los Angeles, Singapore, Tokyo og Düsseldorf.