Formland, der løber af stablen igen i august, løfter sløret for trendzonens tema til den kommende messe.

Når Formland for 71. gang åbner dørene den 15. august, så er det igen ingen undtagelse, at det er med nye tiltag og temaer.

I en pressemeddelelse har Formland netop afsløret et af messens temaer. Det drejer sig om trendzonen, der med navnet Værket har fokus på industriel orden og kunstnerisk kaos.

Det er designduoen Studie Flyhelsted, der står bag kurateringen af trendzonen. Det var selvsamme duo, som stod i spidsen for januar messens trendzone.

”Navnet referer både til et fabriksværk og et kunstnerisk værk. Vi er bevidst gået med en dobbelttydet titel, fordi den afspejler de tendenser –og de mange retninger – vi ser i interiør– og designbranchen lige nu, hvor ting både kan være masseproducerede, men også unika og håndlavede,” fortæller Mille Fly fra Studie Flyhelsted.

Trendzonen bliver i år bygget op som en fabrik, og hvor man ligesom i gammel tid stemplede ind på fabrikken om morgenen, så har designduoen ved hjælp af en kunstinstallation gjort det muligt for besøgende at blive en del af Værket ved at stemple ind.

”Kunstværket skaber en fællesskabsfølelse, men det kræver fysisk tilstedeværelse. Vi håber på at se en drejning henimod det personlige møde, for det er virkelig vigtigt og givende – noget, som man i høj grad oplever, når man deltager på Formland,” forklarer Sofie Helsted, der er den anden halvdel af Studie Flyhelsted.