Med et enkelt formsprog ønsker designvirksomheden at sætte rammerne for en afslappet indretning for både private hjem og kontraktmarkedet. 


Artiklen blev bragt i 365DESIGN nr. 2 2020.


”I dag har vi brug for steder, hvor vi kan slappe af, få ro og være sammen, uden at der er for meget, der forstyrrer. Vi oplever helt klart et voksende behov for den slags indretning,” indleder designer og partner Anita Hviid, der sammen med kompagnonen, Nicoline Reifling, driver Dii Van Oh, som laver lounge­møbler i et enkelt formsprog.

”Møbler skaber det rum, vi er sammen i, og de omgivelser, vi er i, har stor betydning for, hvordan vi agerer sammen,” uddyber Anita Hviid, der mener, at netop loungemøbler bidrager til en enkel og afstressende atmosfære, som giver ro til at være sammen. Samarbejdet begyndte for fem år siden i Anita Hviids designvirksomhed, Designbureauet.com, og i forlængelse af det gode samarbejde og en fælles passion for møbler blev det naturligt for de to at starte Dii Van Oh sammen i 2018.

 

 

Skaber langtidsholdbare løsninger

Fleksibilitet er et nøgleord i udviklingen af Dii Van Ohs kollektion, der foruden sofamoduler omfatter borde, puffer, bænke, puder og wall art.

”Det enkle formsprog gør det let at kombinere vores produkter, så man kan sætte flere forskellige former sammen og skabe flere individuelle udtryk,” fortæller Nicoline Reifling.

”Det er også en måde at få en længere levetid på vores kollektion. Det peger således ind i en bære­dygtig tankegang, hvor vi tilbyder noget, som folk kan have i længere tid, fordi de kan skifte enkelte moduler ud, købe nye covers og indrette sig på alle mulige måder med de samme møbler,” supplerer Anita Hviid og fortæller, at alle de benyttede tekstiler er Oeko-tex-certificeret, alt træ er FSC-certificeret, og virksomhedens tekstilrester anvendes i Dii Van Ohs pudekollektion.

”Vi har heller ikke lagervarer i traditionel forstand, fordi vi kun producerer det, der bliver solgt,” siger Nicoline Reifling.

 

Vil flytte produktion til Danmark

Dii Van Oh var i sin spæde begyndelse del af et lille designkollektiv i Vejle, men har i dag, efter et par flytninger, fået eget showroom i Vejle, hvorfra produkterne også sælges. Derudover har virksomheden en web­shop, og ønsker ikke at indgå i et forhandlernetværk.
”Det er meget vigtigt for os at have en personlig og tæt kontakt til kunden, fordi vi gør meget i at rådgive og guide i forhold til indretningen og hjælpe med at finde ud af, hvilke farver der passer ind, hvor mange moduler og hvilke størrelser, kunden har brug for. Vi tilbyder nemlig også customized løsninger, hvis kunden har specielle ønsker,” forklarer Nicoline Reifling.
Med tiden ønsker virksomheden at flytte den del af produktionen, der nu ligger i andre EU-lande, til Danmark. Virksomheden har allerede taget første skridt og flytter nu produktionen af deres nye Table Collection til Danmark. For nu er fremtidsplanen at udvide loungeuniverset, og så har Dii Van Oh en ambition om at udvide sit salg til kontraktmarkedet.

”Her ser vi også en voksende tendens, hvor indretning skal være indbydende og skabe ro, velvære og afslapning, og det er netop det udtryk, som vores produkter kan skabe,” afslutter Anita Hviid

 

 


Vil du læse flere artikler fra 365DESIGN nr. 2? Bladet er udgivet digitalt og tilgængeligt for alle. Læs det her.