Hvem er de bedst indtjenende design-, møbel- og interiørvirksomheder i Danmark? Med årsresultater fra de nyeste regnskaber får du her en status på, hvordan det går med bundlinjerne hos de største aktører. 


Artiklen blev bragt i 365DESIGN nr. 2 2020. 


Temperaturmålinger af design-, møbel- og interiørbranchen er en fast del af brancheuniverset 365DESIGN. Alle regnskaber i branchen overvåges dagligt i en top 150-liste online på 365DESIGN.dk, så det er muligt for abonnenter at følge med i branchen som helhed og i dens mange underkategorier – live hver dag. Her bringer vi highlights fra den store brancheliste online i form af top 10-lister.

150 ‘live’ året rundt 

På 365DESIGN.dk kan du som abonnent løbende følge med i listerne i en udvidet top 150-udgave. Listerne er dynamiske og opdateres automatisk, når nye regnskaber offentliggøres. Det betyder, at du kan følge med ’live’ i resultaterne fra branchens aktører alle årets 365 dage.


Kigger vi udover top 10 og tager et gennemsnit af årsresultaterne for 365DESIGNs totale liste over branchen , klarer branchen – med de nuværende offentliggjorte regnskaber – sig generelt dårligere økonomisk end i forrige regnskabsperiode. Branchen som helhed er faldet fra et gennemsnitligt årsresultat på 9.142 t. kroner i forrige regnskabsperiode til et gennemsnitligt årsresultat på 8.616 t. kroner i nyeste regnskabsperiode – svarende til et fald på 5,75 procent.

Om udformningen af listerne 

Datasættet bag listerne er trukket fra Erhvervsstyrelsens Centrale Virksomhedsregister (CVR). Udtrækket er foretaget den 4. maj 2020. Ranglisterne indeholder tal fra regnskabsåret 2019 eller 2018/19, og alle tal skal derfor læses i forhold til denne tidsforskydning. På ranglisterne er der udelukkende A/S-selskaber, ApS-selskaber og Amba-selskaber. Listerne rangerer virksomhederne efter seneste årsresultat efter skat. Virksomhederne har fået tildelt en af følgende kategorier: Design & interiør, Møbler, Retail/E-tail, Belysning, Køkken, bad & seng og Kontormøbler efter et skøn af deres primære forretningsområde. Hver aktør optræder derfor kun i én kategori. Producenter, som primært producerer tekstiler, er ikke medtaget.

 

Har vi glemt din virksomhed, eller befinder den sig i den forkerte kategori? Tip os på [email protected]

 


Vil du læse flere artikler fra 365DESIGN nr. 2? Bladet er udgivet digitalt og tilgængeligt for alle. Læs det her.