”Hele ideen er, at kunden kan ændre looket,” fortæller adm. direktør Preben Lind om konceptet bag den nye møbelkollektion, der er inspireret af en kombination af skandinaviske designtraditioner og direktørens egen musikungdom.

Med rødder i de minimalistiske og skandinaviske designtraditioner har Lind DNA skabt en simpel, intuitiv og funktionel møbelkollektion. Adm. direktør Preben Lind håber, at den nye møbelkollektion kan være med til at få Lind DNA ud over borddækningen og ind i forbrugernes stuer.

”Vi vil gerne, at vores produkter ses flere steder i hjemmet end på spisebordet. Det er derfor vores helt store satsning, at vi vil designe flere interiørprodukter,” fortæller Preben Lind til 365DESIGN.

 

Inspiration fra grammofonpladeafspiller

Udover inspiration fra de skandinaviske designtraditioner, så har Preben Lind, der har været med til at designe kollektionen, også fundet sin inspiration fra sin musikungdom.

”Inspirationen til Pick-Up bordet kommer fra en gammel grammofonpladeafspiller. Håndtaget er inspirereret fra grammofonens pickuparm, og smykket i bordpladen illustrerer LP’ens midte,” forklarer Preben Lind og tilføjer:

”Ligesom en LP kan vendes, så kan bordpladen på Pick-Up bordet også vendes.”

Fælles for tre design, som kollektionen består af, er nemlig, at de alle har en overflade, som kan vendes. Et nyt koncept, som Preben Lind og resten af teamet bag Lind DNA glæder sig til at lancere.

”Konceptet bag kollektionen er at skabe design, der er minimaliske, og hvor kunden kan ændre looket. Hvis kunden ønsker, at bordet skal være rødt til jul, så skal det være en mulighed. Ligesom Beatles lavede en rød LP i sin tid, så skal bordpladen eller siddefladen også en A og B side med mulighed for at skifte farve og materiale,” fortæller Preben Lind.

 

Allerede taget godt i mod

De funktionelle design med aftagelige tosidede bordplader er ifølge Preben Lind allerede blevet taget godt imod både i og udenfor Danmark. Pick-Up bordet nemlig blevet udvalgt til en udstilling i Paris under Maison & Object messen i september. En messe, som Preben Lind glæder sig til at deltage i.