Færre danske virksomheder har drejet nøglen om i år, viser nye tal. Fra januar til august ligger antallet af konkurser i år 18 procent lavere end i samme periode sidste år.

Antallet af konkurser i 2024 har været lavere og mere stabilt, viser en sæsonkorrigeret opgørelse fra Danmarks Statistik. I august måtte 214 aktive virksomheder dreje nøglen om, som førte 974 tabte job med sig. Kigger man på hele perioden fra januar til august ligger antallet af konkurser i år 18 procent lavere end i samme periode sidste år.

18 pct. færre konkurser end i 2023
Det faktiske antal konkurser i januar-august 2024 ligger noget lavere i de branchegrupper, der typisk har flest konkurser, når der sammenlignes med den samme periode i 2023. Industri ligger 41 procent lavere og engroshandel 36 procent lavere end i 2023, mens erhvervsservice og detailhandel ligger 23 procent lavere. Byggeri, restauranter og transport ligger 11-14 procent lavere. I januar-august ligger det samlede konkursniveau for alle aktive virksomheder 18 procent lavere end i samme periode i 2023.

En af dem, der har noteret sig en stabilisering, er Brian Friis Helmer, der er økonom hos Arbejdernes Landsbank:

”Det er på et leje, som er mærkbart lavere end i 2023. Mange af udfordringerne fra sidste år er da også rykket i baggrunden. Vi har set inflationen falde fuldstændig til ro, renterne peger en anelse nedad, og tilbagebetaling af coronalån er et næsten overstået kapitel,” skriver han i en kommentar til Ritzau.

Foto: Unsplash