Den københavnske designevent 3 Days of Design byder velkommen til tre intensive dage, når København fra den 24. til 26. maj transformeres til et sandt designmekka med kreative værksteder, talks og masser af design. 


Artiklen er et uddrag af en længere artikel bragt i 365DESIGN nr. 2 2018, som er sendt ud til alle abonnenter. Læs mere om et abonnement på 365DESIGN her


Det, der i 2010 startede som en mindre event i Pakhus 48, spænder i dag over udstillere og åbne showrooms på tværs af København, når 3 Days of Design løber af stablen fra den 24. til den 26. maj. For Signe Byrdal Terenziani, som er direktør for den københavnske designevent, byder 3 Days of Design på smukt design for enhver smag, som er kernen i eventens værdisæt.

”Vi ved alle, at vi bliver gladere af at omgive os med smukke ting og møbler. Men det er ikke kun skønhed, som vi har brug for. Vi har også brug for, at vores verden bliver vendt på hovedet og set med nye øjne. Vi har brug for designernes skøre indfald og deres ofte finurlige blik på det, som vi omgiver os med. Det er sjovere at være i verden, når skønhed, fantasi og kreativitet forenes. Og det er den arv og de historier, som branchen nu videregiver på smukkeste vis via 3 Days of Design,” forklarer Signe Byrdal Terenziani til 365DESIGN.

Nye spændende deltagere
Ved den kommende 3 Days of Design er der en stigning på 30 procent i nye deltagertilmeldinger i forhold til sidste år, hvilket vækker stolthed hos arrangørerne, som dog fortsat ønsker at værne om det gode håndværk.

”Vi fortsætter med at være en kurateret event og siger for eksempel ofte nej til kopister, så selv om vi kunne være dobbelt så store, vil vi gerne bevare den gode kvalitet,” fastslår Signe Byrdal Terenziani, som fremhæver nogle af de spændende tiltag, som dette års event byder på:

Better Office har åbnet et nyt spændende co-working space i Klosterstræde i København. Stedet er indrettet af blandt andre OeO, GamFratesi og PLH Arkitekter. Her kan man blandt andet få inspiration til de nyeste ideer til kontorindretning eller bare hænge ud i den hyggelige cafe.

Nomad Workspace er et andet interessant co-working space på Nørrebro, hvor Muuto vil have en fin udstilling, ligesom Dawn x Nomad Workspace vil præsentere en række nye upcoming designere.

Rundkant og Danish Design Makers er begge repræsenteret i Frederiksgade 1 – et utroligt spændende designhus med flere end 20 brands fra blandt andet House of Finn Juhl og Please Wait to be Seated.

&tradition åbner butik og cafe i forbindelse med 3 Days of Design. Stedet, der har fået navnet Home of a Collector, vil herefter være åbent for publikum.

Dansk Industri har lejet sig ind i Moltkes Palæ og præsenterer udstillingen ’Drink, Daze, Dine and Dream’, hvor 10 brands, herunder PP Møbler, Fritz Hansen og Møbelsnedkeri Kjeldtoft hver viser enkelte værker fra deres kollektioner – kurateret af All the Way to Paris.

Der kommer primært skandinaviske besøgende under 3 Days of Design, men Signe Byrdal Terenziani fortæller, at der også kommer en række henvendelser fra Østen, ligesom der også kommer en større gruppe fra stormagasinet La Fayette fra Frankrig på visit.


3 Days of Design finder sted flere steder i København. Læs mere på 3daysofdesign.dk.