I dag slår H. Skjalm P. dørene op til en ny økologisk butik – lige ved siden af den 66 år gamle H. Skjalm P.-butik på Nikolaj Plads i hjertet af København.

Det er 66 år siden, at Hagbarth Skjalm Petersen åbnede H. Skjalm P.-butikken på Nikolaj Plads i København. I dag bliver der føjet endnu et kapitel til historien om den ikoniske butik med åbningen af en ny økologisk butik.

”Vi har i mange år ejet butikken ved siden af H. Skjalm P.-butikken, men vi har haft lejet den ud. Nu har vi så valgt selv at rykke ind i den og dermed udvide vores butiksunivers med noget helt nyt. Vores ønske har været at skabe en oplevelsesbutik ud over det sædvanlige for både kunderne og medarbejderne, og det føler vi virkelig, at vi er nået i mål med,” fortæller Rachid Moula, CEO for H. Skjalm P., til 365DESIGN.

Den nye butik er GOTS-certificeret, og den forhandler derfor udelukkende økologiske eller GOTS-certificerede produkter til hjemmet. I forlængelse heraf lanceres de første GOTS-certificerede tekstiler fra H. Skjalm P i form af økologiske viskestykker, sengetøj og homewear.

”Vi ser det som et stort ansvar at kunne tilbyde vores kunder økologiske og bæredygtige alternativer til både husholdning og indretning. Og vi er meget stolte af at kunne udvide vores gamle forretning og se brandet være i bedre form end nogensinde,” forklarer Rachid Moula.

 

Fokus på bæredygtighed

I 2016 påbegyndte H. Skjalm P. en bæredygtig rejse, der blandt andet betød, at alle plastikvarer blev udfaset fra sortimentet. Derfor kan kunderne i dag sammensætte en 100 procent plastikfri husholdning i butikken. Derudover benytter webshoppen, der leverer varer til hele Europa, også udelukkende genbrugspap i stedet for bobleplast til forsendelser.

”Vi vægter bæredygtighed utrolig højt, og vi forsøger hele tiden at udvikle forretningen i forhold til at give kunderne muligheden for at handle ansvarligt. Det er vigtigt for os at værne om vores troværdighed, og vi vil gerne vise over for kunderne, at vi gør os umage. I de kommende år vil vi fortsætte vores arbejde med at inkludere endnu flere økologiske og bæredygtige produkter i vores sortiment,” fastslår Rachid Moula.

Hos H. Skjalm P. har de haft travlt med at gøre butikken klar til åbningen i dag. Rachid Moula fortæller til 365DESIGN, at de har fokuseret på at værdsætte de gamle værdier og fremhæve de historiske bindingsværk under renoveringen af den nye butik.

”Vores medarbejdere er utrolig stolte over den nye H. Skjalm P.-butik, og de glæder sig til at være med til at skabe rammerne for at give kunderne en unik oplevelse. Vi tilbyder ikke bare en butik, men nærmest et lille museum, som kunderne kan gå på opdagelse i,” lyder det fra en glad Rachid Moula.

Læs mere om H. Skjalm P. her