For at styrke sin internationale position har danske Kvadrat opkøbt den tyske tekstilvirksomhed Sahco. Overtagelsen sker den 1. maj 2018.

Den danske tekstilvirksomhed Kvadrat har opkøbt det tyske tekstilbrand Sahco – det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse. Målet med opkøbet er at styrke Kvadrats position inden for interiørtekstiler på den internationale scene.

“Det sidste årti har vi udvidet vores rækkevidde inden for bolig- og tekstilmarkedet med vores mærker Kvadrat/Raf Simons, Kinnasand og vores tæpper. Tilføjelsen af Sahco til Kvadrat-familien giver os mulighed for yderligere at udvide vores andele på bolig- og tekstilmarkedet,” fortæller Anders Byriel, CEO hos Kvadrat, i pressemeddelelsen.

Kvadrat leverer tekstiler og tekstilrelaterede produkter til arkitekter, designere og private forbrugere over hele verden. Virksomheden, der har hovedkontor i Ebeltoft, blev etableret i 1968 og har dermed dybe rødder i den skandinaviske designtradition.

Læs også: Dansk designvirksomhed solgt til kapitalfond

“Vi er meget begejstrede for, at Sahco tilslutter sig Kvadrat. At arbejde tæt sammen med Kvadrats kreative team vil skabe mulighed for at relancere Sahco og samtidig genvinde vores position som kreative tankeledere og forfølge yderligere global ekspansion,” udtaler Christoph Häussler, administrerende direktør hos Sahco, i pressemeddelelsen.

Sahco blev grundlagt i 1831 tæt på den tyske by Nürnberg og har gennem sin levetid overlevet to verdenskrige. Efterfølgende er Sahco vokset støt og er i dag en international kendt tekstilvirksomhed.

Ændring af ejerskabet træder i kraft den 1. maj 2018. Sahco forbliver på sit hovedkontor i Nürnberg.