Plastik er en af tidens mest omdiskuterede ressourcer, da det kunstige materiale ikke kan nedbrydes naturligt. Til gengæld er der en miljømæssig gevinst og en funktionel kvalitet at hente, hvis plastikken genanvendes i nye produkter, såsom Rug Solid har gjort det i sin nye serie af bæredygtige tæpper.

Det øgede fokus på genanvendelse af plastik har medført en ny serie af tæpper fra det danske designbrand Rug Solid, som netop har lanceret tæppeserien PET bestående af 100 procent genanvendeligt plastik.

Plasten i den nye serie af bæredygtige tæpper kommer fra genbrugte plastikflasker, og hver kvadratmeter PET-tæppe indeholder op mod 75 genbrugte plastikflasker. PET-tæpperne både syner og føles som uld, men er på grund af plastikkens kvaliteter resistente overfor flydende væsker.

Bekendte striber og farvekombinationer

Den nye serie fra Rug Solid består af tæpperne Gradient og Retro, som kendetegnes ved et stribet mønster i forskellige bredder og farver.

Begge Gradient tæpper er designet i et changerende mønster. Det ene changerer fra mørkegrøn til lysegrøn og det anden fra sort til lysegrå/beige. De to Retro tæpper i serien er derimod designet i farvekombinationerne blå og vinrød, som henleder tankerne på 80’ernes stribede sportstøj.