Det danske møbelfortagende Thors-design har erhvervet sig FSC-certifikatet, som blandt andet skal sikre penetrering på nye, internationale markeder.

Kernen i Thors-design er et højnet fokus på genanvendelse samt håndlavede, bæredygtige møbler og indretninger. Træet kommer fra nedlagte bolværker fra danske færgelejer, og nu kan virksomheden fortsætte sine bæredygtige ambitioner for fremtiden med et prestigefyldt certifikat.

Certifikatet har navnet FSC og fortæller noget om, hvorvidt virksomhedens skovdrift lever op til certificeringsordningens principper og kriterier for forsvarlig skovdrift:

”Det understøtter hele filosofien bag vores virksomhed,” fortæller Carsten Thor, direktør i Thors-design, i en pressemeddelelse.

Læs mere: Carl Hansen & Søn indtager San Francisco

Udover omtanken for naturen kommer certificeringen også til at understøtte internationale planer for Thors-design.

“FSC er den eneste globale certificering til træ og derfor kendt i hele verden. Det er en stor fordel for os, når vi bevæger os ude på nye markeder som eksempelvis Storbritannien og Forenede Arabiske Emirater,” fortsætter Carsten Thor.

Thors-design mener, at det nye certifikat hjælper budskabet på vej, og ifølge Carsten Thor har møbler i genanvendt træ en estimeret levetid på mellem 50-100 år, hvilket giver Thor-design en værdifuld og livslang ressource for fremtiden.

“Det er upcycling i sin fineste form, og vi er stolte af at være med til at sætte standarden indenfor bæredygtige møbler ude i verden. Med vores nye certificering håber vi, at vi får endnu lettere ved at komme igennem med vores budskab uden at skulle forklare så meget,” afrunder Carsten Thor.