I Frankfurt byder Ambiente blandt andet på en helt ny udstillingshal, og efter otte år med Partnerland-konceptet kommer i stedet særudstillingen ‘Focus on Design.’ Læs her om den kommende messe, hvis indhold vil demonstrere forskellige faktorer, der kommer til at forme branchens fremtid.


Artiklen er bragt i 365DESIGN nr. 1 2020.


 

Trine Lacoppidan, Dimex ApS, repræsentant for Messe Frankfurt Exhibition i Danmark 

 

Tema

Til Ambiente i Frankfurt vil der være fokus på forbrugsvareindustriens dynamiske karakter, hvilket kommer til udtryk i både struktur og program. Der vil være udstillinger, specielle præsentationer, konkurrencer og begivenheder, der demonstrerer de forskellige faktorer, som vil forme branchens fremtid.

 

Det sker

Som noget nyt introduceres en ny udstillingshal for hotel-, restaurant- og cateringleverandører til ’front-of-house’ segmentet. Den nye udstillingshal vil gå under navnet ’HoReCa’ og vil være placeret i hal 6.0. Som supplement hertil afholdes ’HoReCa Academy’, hvor eksperter i en række foredrag og præsentationer vil sætte fokus på emner inden for hotel-, restaurant- og cateringområdet.

Efter otte år med Partnerland-konceptet bliver dette på Ambiente 2020 afløst af særudstillingen ’Focus on Design’, hvor specielle designprodukter fra et udvalgt land vil blive præsenteret. På den kommende messe er der fokus på Brasilien, hvor fem brasilianske designstudier viser deres kreationer i Galleria 1.

Det internationalt kendte designfirma Bora.herke.palmisano vil på Ambiente 2020 give svar på, hvad der er nyt i branchen, hvad der ikke har ændret sig, samt hvilke design der vil være de mest populære. Designfirmaet har valgt at fokusere på tre tematiske trends: ’Shaped+softened’, ’Precise+architectural’ og ’Artistical+diverse’. Det vil under messen være muligt at få guidede ture på særudstillingen. Alle nyhederne på Ambiente udgives desuden i en Trend Book, som fås gratis på messen.

 

Berettigelse

Ambiente er verdens største messe inden for forbrugsvarer. Messen sørger for design, ideer og trends i topklasse for de mange besøgende, der lægger vejen forbi. På Ambiente 2020 kan de besøgende især blive klogere på fremtiden inden for branchen med de mange workshops, foredrag, særudstillinger og præsentationer, som vil hjælpe med at fremme kreativitet og nye ideer.

 

Fakta

Hvornår afholdes messen: 7. – 11. februar 2020

Hvor afholdes messen: Frankfurt am Main