I anledning af sit 70 års jubilæum vil den svenske messe flytte rundt på produktkategorierne i hallerne, der i februar kommer til at have fokus på bæredygtighed og klimavenlighed.


Artiklen er bragt i 365DESIGN nr. 1 2020.


 

Marianne Stave Sjöberg, Stockholmsmässans officielle danske kontor

 

Tema

Den kommende Stockholm Furniture & Light Fair vil have fokus på bæredygtighed og klimavenlighed. Møbelproducenterne bliver mere og mere bevidste om at ’rydde op efter sig selv’, og her ligger de nordiske møbelvirksomheder i top. Flere af de inviterede foredragsholdere vil have fokus på netop bæredygtighed og klimavenlighed, og blandt andre vil den svenske designer Emma Olbers, der er blevet kendt for sit miljøarbejde, interviewe Gregg Buchbinder, CEO for den amerikanske virksomhed Emeco, hvis ikoniske Navy Chair i genbrugt aluminium anses for at være ’uforgængelig’.

 

Det sker

Stockholm Furniture & Light Fair fylder 70 år på den kommende messe, og i forbindelse med jubilæet sker der en nødvendig justering af layoutet. En messe er nødt til at afspejle den udvikling, som præger den branche, messen omhandler, og antallet af virksomheder, som gerne vil vise møbel- og lysdesign til design- og kontraktmarkedet, er stigende. Derfor vil vi flytte lidt rundt på produktkategorierne i hallerne på den kommende messe. Derudover vil der som sædvanlig være Greenhouse i hal C, hvor upcoming designere fra hele verden viser, hvad de kan. På februar­messen vil den eksperimenterende designduo Wang & Söderström, der har studio i København, give Greenhouse en helt særlig ramme. Ydermere vil det London-baserede studie Doshi Levien kreere en installation, som er at finde i en store entréhal. Det er 17. gang, at en international anerkendt designer skaber en oplevelse for de besøgende i entréhallen.

 

Berettigelse

I Danmark har forskellige møbelmesser gennem årene afløst hinanden med svingende resultater. I Sverige er møbelmessen i Stockholm nu blevet afholdt 69 gange i træk, og den bliver kun stærkere. Ingen andre messer i hele verden kan byde på så mange møbel- og lysløsninger fra nordiske virksomheder som Stockholm Furniture & Light Fair. Derfor er den meget svær at komme udenom. Men messen er ikke kun et udstillingsvindue. Den er med sine foredrag og scenediskussioner, blandt andet de populære Stockholm Design Talks, også et vidensforum og en rig inspirationskilde for både indkøbere, arkitekter, designere og producenter.

 

Fakta

Hvornår afholdes messen: 4. – 8. februar 2020

Hvor afholdes messen: Stockholm