Den norske messe fokuserer på idéer og mulige løsninger set i lyset af de store omvæltninger, som branchen står overfor. Læs her om, hvordan teamet blandt andet udfoldes i relation til miljøet, lokal butiksdrift og ændrede forbrugsmønstre.


Artiklen er bragt i 365DESIGN nr. 1 2020.


 

Liv Kindem, kommerciel direktør, Norges varemesse 

 

Tema

Temaet for 2020 er Impossible/Possible. Gennem dette tema ønsker messen at skitsere ideer og mulige løsninger set i lyset af de store omvæltninger, som branchen står overfor. Temaet strækkes både over messen i januar og august 2020 gennem udstillinger og akademiske programmer. Der vil være forskellige forretninger og visuelle oplevelser, ligesom flere aspekter af temaet vil blive undersøgt i relation til miljø, detailhandel, e-handel, betalingsløsninger, lokal butiksdrift, succeskriterier og ændrede forbrugsmønstre.

 

Det sker

På den kommende messe vil den unge designduo Vera & Kyte stå for at designe den halvårlige udstilling. Udstillingen er denne gang kurateret af den berømte stylist Kirsten Visdal, der er kendt for sin afdæmpede stil, men som denne gang vil blive udfordret på både former og kraftige farver. Udstillingen vil indeholde produkter designet af norske designere, kunsthåndværkere og producenter. Ydermere vil kunstneren Andreas Siqueland deltage i projektet med sine store vægmalerier. Messens fødevaremarked vil på den kommende messe blive udvidet for at give butikkerne mere inspiration. Den ansvarlige for fødevaremarkedet bliver Marianne Pfeffer Gjengedal, der er kendt for sine kager og kogebogen ’Kvinnfolk’. Hun vil desuden både bage og pynte kager under hele Oslo Design Fair. Derudover arrangerer Oslo Design Fair som altid både debatter, workshops og sociale sammenkomster i dialog med relevante samarbejdspartnere.

 

Berettigelse

Sidste år skiftede januarmessen navn til Nordic Living. På grund af navneforvirring mellem de to messer – Nordic Living og Oslo Design Fair – er det nye navn trukket tilbage, og januarudgaven hedder nu igen Oslo Design Fair. Messen ønsker at være Norges vigtigste og mest attraktive mødested for design, arkitektur og håndværk. Samtidig vil messen bidrage med værdifuld inspiration og indsigt, der øger deltagernes viden gennem stærke og faglige sanseoplevelser.

 

Fakta

Hvornår afholdes messen: 22. – 24. januar 2020

Hvor afholdes messen: Norges varemesse i Lillestrøm