Snart bladrer vi om på sidste side af 2019, og inden vi ser os om, er vi sprunget ind i et nyt år og et nyt årti. Begyndelsen på det nye år er for mange lig med messebesøg, og allerede den 13. januar 2020 slår IMM Cologne dørene op til sin syvdages messe. Læs med her og se, hvad IMM Cologne kommer til at byde på. 


Artiklen er bragt i 365DESIGN nr. 1 2020.


 

Jesper Uldall, messeagent Intermess – Koelnmesse Denmark & Iceland 

 

IMM Cologne
IMM Cologne

 

Tema

Som altid søger IMM Cologne at have fokus på indretning – og det er også tilfældet på den kommende januarmesse. Siden 2012 har vi haft specialudstil­lingen ’Das Haus’, som hvert år indrettes af nye designere. I år er det det unge spanske designteam Mut Design, som står for at designe specialudstillingen. I løbet af messens syv dage vil special­ud­stillingen blive bygget op fra bunden, malet og indrettet med møbler. Indretningen af special­udstillingen vil denne gang afspejle overgangen fra indendørs til udendørs.

 

Det sker

På messen vil der udover specialudstillingen også være ’Pure Talents Contest’, som er en konkurrence for spirende designtalenter. Konkurrencen er organiseret af Kölnmesse på vegne af IMM Cologne, og den giver de udvalgte deltagere mulighed for at få foden indenfor i designbranchen. På messen i januar 2020 er det 17. gang, at konkurrencen afholdes, men første gang at vi uddeler en publikumspris på baggrund af en afstemning på sociale medier. Derudover vil der være en ’Smart Village’, ’Smart Shows’ og ’The Stage’, som under messen vil være samlingspunkt for eksperter og designere, hvor de kan høre spændende talks om relevante emner og networke med hinanden.

 

IMM Cologne
IMM Cologne

 

Berettigelse

Vi ser meget på tidens trends, og hvor vi for blot 10 år siden primært var en møbelmesse, så er vi i dag både en livsstils- og indretningsmesse, hvilket be­tyder, at vi har rigtig mange udstillere med fokus på boligtilbehør og -indretning. Dette miks gør, at vi får de rigtige udstillere på messen, som kommer fra hele verden. På den måde bliver messen interessant og et ’must visit’ for branchen, da de nu ser hele paletten af boligtilbehør til deres detailforretninger, web­handel og postordrer. Der vil stadigvæk være et behov for messer, hvor man kan se/røre/mærke og prøve produktet og drøfte dette med producenten på messen,
samt give ønsker og input til hvordan man selv
ønsker at få møblerne justeret i design og farve, så de passer til det enkelte markeder.

 

Fakta:

Hvornår afholdes messen: 13. – 19. januar 2020

Hvor afholdes messen: Koelnmesse i Køln