Formland Autumn åbner i weekenden, og traditionen tro vil de besøgende både kunne opleve gode gensyn og store nyheder. Denne gang kan Formland blandt andet byde velkommen til et helt nyt outdoor-område.

Søndag den 20. august slår Messecenter Herning atter dørene op til det oplevelsesunivers, vi kender som Formland. Denne gang i en autumn-udgave, der over tre dage vil samle designbranchen i unikke inspirationsområder og udstyre de besøgende med inspiration, indsigt og viden.

Velkommen til Outdoor

I bestræbelserne på at være en messe i konstant udvikling kan Formland igen i år introducere messens deltagere for helt nye initiativer. Derfor vil man på Formland Autumn for første gang kunne opleve et cirkulært outdoor-univers med fokus på både udendørsmøbler og tilbehør til udeliv.

”Formland har både et ønske og en pligt til at udvikle sig. Derfor er det helt naturligt at udvide med et outdoor-område, der stemmer overens med de interesser og trends, vi oplever i markedet. Vi tror på, at det nye område giver en mere nuanceret messe, som vil tiltrække nye udstillere og besøgende – nationale som internationale,” fortæller Flemming Andersen, der er projektleder på Formland.

Designteamet og ophavspersonerne til det nye outdoor-område er Charlotte Hedegaard Johannesen, der er Head of Design på Formland, og Mads Arlien-Søborg, der er trendekspert og tilkoblet Formland. De har begge fået lov at lege med formaterne, og de besøgende kan derfor forvente en oplevelse, der spiller på alle sanser.

“Vi har skabt et unikt udstillingsunivers, hvor vi inviterer den danske natur indenfor i form af elementer fra skov, hede, strand og hav. Lyssætningen i hallen vil skifte mellem nat og dag i takt med, at projiceringerne på områdets skærme skifter udtryk. Samlet set er hallen en illusion af outdoor, og vi arbejder med både smags-, syns-, lugte-, føle- og høresansen,” fortæller Charlotte Hedegaard Johannesen.

Populært fashion-gensyn

Da Formland Spring 2023 løb af stablen i januar, var det med koncepthallen ‘Fashion & Lifestyle’ som den store nyhed. Her valgte interiør– og designmessen at sætte øget fokus på mode og tøj – et initiativ der blev taget rigtig godt imod af messens besøgende.

Derfor slår Formland endnu en gang dørene op til ‘Fashion & Lifestyle’ i håbet om, at konceptet bliver en lige så stor succes som sidst. Spørger man Thomas Klausen, der er adm. direktør i brancheforeningen Dansk Mode & Textil, så kan man i hvert fald godt forvente, at modeindustrien vil gøre deres til, at området bliver endnu større i år. Det fortalte Thomas Klausen til 365DESIGN i kølvandet på den seneste Formland-messe.

“Når man har denne slags livsstilsmesse, er det helt naturligt at følge detaillandskabet. Derfor bliver vores opgave at lave det endnu bedre og endnu større næste gang med flere brands og udstillere. Det ser jeg frem til, og det gør fashion-udstillerne også.”

Bæredygtigt fokus

En anden genganger bliver udstillingen ‘Circular Formland Days’, der ligeledes havde sin debut under Formland Spring 2023. Her kan de besøgende igen se frem til at opleve stribevis af nye og bæredygtige design.

19 virksomheder med fokus på bæredygtighed og cirkularitet udgør udstillerfeltet på Circular Formland Days, der byder på et væld af nye produkter inden for design, interiør, mode og livsstil. Blandt udstillerne finder man Design Rocket, der tidligere har været en del af Formlands Creators Community og alle dage har arbejdet med bæredygtighed.

“Vi er så stolte over at være en del af Circular Formland Days, for bæredygtighed har været i vores DNA, siden vi startede, og det er dejligt at se, at branchen begynder at tage mere ansvar. Vi kan ikke blive ved med at producere og smide væk eller lukke øjnene for, hvordan tingene bliver produceret, og hvad der sker med dem efterfølgende,” lyder det fra designer og stifter af Design Rocket, Lena Vilstrup-Sørensen.

Fakta:

Hvornår afholdes messen: 20.-22. august 2023
Hvor afholdes messen: MCH Messecenter Herning

Læs 365DESIGN Formland Autumn 2023

I forbindelse med Formland har 365DESIGN traditionen tro udgivet et Formland messeblad, hvori vi har samlet interessante portrætter, præsenterer sæsonens vigtigste trends og farver og kommer bagom branchen. God læselyst!

Læs messebladet her

Foto: MCH/Tony Brøchner